» ΑΡΧΙΚΗ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ


Ενδοδαπέδια Θέρμανση-Η ολοκληρωμένη πρόταση για απόλυτη θερμική άνεση:

Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης με θερμό νερό αποτελούν σήμερα την ολοκληρωμένη πρόταση για τη θέρμανση των σύγχρονων κτιρίων. Τα πολλά πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης ειδικά σε χώρους με υψηλές απαιτήσεις θερμικής άνεσης την κάνουν να ξεχωρίζει.

Στο σύστημα αυτό, θερμό νερό  προσαγωγής με θερμοκρασία από 35οC μέχρι 45οC, περνά μέσω σωληνώσεων κάτω από το δάπεδο. Με τη χρήση κατάλληλων υλικών επιτυγχάνεται καλή θερμική επαφή με τα δομικά υλικά του δαπέδου τα οποία θερμαίνονται και μετατρέπονται σε θερμαντικό σώμα.

Οι σημαντικές ιδιότητες της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι η λειτουργία του συστήματος σε χαμηλές θερμοκρασίες δαπέδου και η υψηλή απόδοση θερμότητας με ακτινοβολία που προσδίδεται από την εξ ολοκλήρου ενσωμάτωση του συστήματος στη δομή του κτιρίου. Με άλλα λόγια, το θερμαντικό σώμα είναι το ίδιο το επίπεδο του θερμαινόμενου χώρου. Αυτή η χαμηλή θερμοκρασία του δαπέδου εξασφαλίζει, σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη θερμική επιφάνεια, την καλύτερη και πιο άνετη κλιματιστική κατάσταση του χώρου. Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικίες προηγμένης αρχιτεκτονικής σχεδίασης, σε διαμερίσματα στα οποία λόγω περιορισμένων τετραγωνικών είναι απαραίτητη η πλήρης εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου, σε περιπτώσεις ανακαινίσεων παλαιών οικιών και, φυσικά, όταν οι ιδιοκτήτες επιθυμούν βέλτιστες συνθήκες θερμικής άνεσης.klima3.jpg

Ακόμα, τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δημόσια κτίρια με μεγάλο ύψος και αναλογικά περιορισμένο εμβαδόν όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, εκκλησίες, γυμναστήρια, γηροκομεία, σε ξενοδοχεία, σε βιομηχανικά κτίρια (χώροι παραγωγής και αποθήκευσης) και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Η AGV Klimacontrol Ltd στη συνεχή προσπάθεια της να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης το οποίο προσεγγίζει απόλυτα τις σημερινές απαιτήσεις των καταναλωτών. Η εμπειρία πολλών ετών και η χρήση προηγμένης τεχνολογίας εξασφαλίζουν ένα τέλειο, διαχρονικό και σίγουρο σύστημα θέρμανσης. 

Όλα τα μέρη του συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης που προσφέρει η AGV Klimacontrol Ltd έχουν επιλεγεί με στόχο να προσφέρουν στο χρήστη το ανώτατο επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας λειτουργίας. Ο εργοστασιακός έλεγχος των προϊόντων και η συνεχής προσπάθεια για έρευνα και τεχνολογική εξέλιξη του συστήματος, αντικατοπτρίζονται πλήρως στη δεκαετή εγγύηση που παρέχεται σε κάθε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα:
floorheating system 3.jpg1. Ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο: Η χρήση του δαπέδου σαν ένα μεγάλο θερμαντικό σώμα με αυξημένη θερμοχωρητικότητα, επιτρέπει τη συμμετρική εκπομπή της θερμότητας κυρίως μέσω ακτινοβολίας προς όλα τα σημεία του χώρου που επιδιώκουμε να θερμάνουμε. Έτσι η ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο δημιουργεί συνθήκες αυξημένης θερμικής άνεσης.

2. "Ζεστά πόδια-Κρύο κεφάλι": Ένα ιδανικό σύστημα θέρμανσης πρέπει να θερμαίνει τον αέρα περισσότερο από το δάπεδο και μέχρι το ύψος 1.80cm και λιγότερο κοντά στην οροφή. Με την floorheating system 6.jpgενδοδαπέδια θέρμανση, αυτό επιτυγχάνεται στο μέγιστο βαθμό αφού η κατανομή της θερμοκρασίας κλιμακώνεται κατά ύψος. Η μέγιστη θερμοκρασία εμφανίζεται στα πόδια, στη συνέχεια στον κορμό και το ύψος της κεφαλής ενώ η ελάχιστη βρίσκεται στην οροφή του χώρου στην οποία ούτως ή άλλως δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες. Η ενδοδαπέδια θέρμανση πλησιάζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σύστημα την ιδανική αυτή κατανομή, πραγματοποιώντας την επιθυμία «ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι».

3. Υγιεινότερο περιβάλλον: Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης όπου η λειτουργία τους βασίζεται στην ανακυκλοφορία του αέρα του θερμαινόμενου χώρου, με την ενδοδαπέδια θέρμανση εξασφαλίζεται η απουσία των θερμαντικών ρευμάτων τα οποία μεταφέρουν σκόνη και επιβλαβείς για τον άνθρωπο μικροβιακούς οργανισμούς. Επίσης, αποφεύγεται η ξήρανση της ατμόσφαιρας του θερμαινόμενου χώρου. Αυτό μπορεί να συμβεί σε θέρμανση χώρων με θερμαντικά σώματα όπου η τιμή της υγρασίας μειώνεται λόγω της εξάτμισης που παρατηρείται κατά την επαφή του αέρα με τα θερμαντικά σώματα.

4. Εξοικονόμηση ενέργειας: Επειδή ολόκληρο το δάπεδο είναι θερμό και η ταχύτητα του αέρα πολύ μικρή, δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο ζεστός από την πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό, η μείωση της θερμοκρασίας του χώρου κατά 1οC με 2οC εν συγκρίση με σύστήματα θέρμανσης με σώματα είναι σύνηθες φαινόμενο - το οποίο μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Επίσης επιτυγχάνεται μείωση των θερμικών απωλειών λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στην οροφή του θερμαινόμενου χώρου. Επιπρόσθετα, στην ενδοδαπέδια θέρμανση χρησιμοποιείται νερό χαμηλής θερμοκρασίας, έτσι οι θερμικές απώλειες στην πηγή ενέργειας και στο δίκτυο διακλάδωσης του νερού μειώνονται. Αυτό, σε συνδυασμό με την χρήση ποιοτικών μονωτικών πλακών στο δάπεδο και τους σύγχρονους αυτοματισμούς ελέγχου του συστήματος, επιφέρει πρόσθετη μείωση κατανάλωσης καυσίμου που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25%.

5.Απόλυτη ελευθερία στη διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων: Η ενδοδαπέδια θέρμανση παρέχει πλήρη ελευθερία στην εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου. Μεγάλα ανοίγματα, καλύτερη θέα, εκμετάλλευση χώρου και άνετη επίπλωση χωρίς περιορισμούς. Με την ενδοδαπέδια θέρμανση αποφεύγονται οι συμβατικές μονάδες θέρμανσης που καταλαμβάνουν χώρο, δεσμεύουν την επίπλωση, εμποδίζουν την θέα και καταστρέφουν την επιθυμητή αίσθηση της ευρυχωρίας.

6. Οικονομία ωφέλιμου χώρου: Κερδίζετε 5% έως 10% περισσότερο χώρο από την αποφυγή χρήσης συμβατικών μονάδων θέρμανσης.

7. Η ενδοδαπέδια θέρμανση ενδείκνυται για χώρους με μεγάλο ύψος λόγω δαπανηρής εξασφάλισης της κατάλληλης θερμοκρασίας, εάν επιλεχθεί οποιοσδήποτε από τους κλασσικούς τρόπους κεντρικής θέρμανσης.

8. Δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών/ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Επειδή η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί με χαμηλές θερμοκρασίες, είναι εφικτή η χρήση εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή ενέργεια η αντλία θερμότητας αέρα νερού (heat pump) και η ενέργεια από τη γεωθερμία.
Προηγούμενο: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine